Blog Arie Twigt

Blog Arie Twigt

Leeftijd: 19 jaar

Sport: Rolstoelbasketbal

Team: Nederlands Rolstoelbasketbal Team / Adm Economy Gran Canaria

Droom: Deelname Paralympische Spelen


Laatste blog voor de Dirk Kuyt Foundation

Hallo allemaal, deze keer schrijf ik mijn blog (mijn laatste blog voor de Dirk Kuyt Foundation) vanuit Gran Canaria. Het was best een vreemde tijd om weer weg te gaan uit Katwijk. Hoe zou het verder gaan met het corona-virus en gaat de competitie in Spanje wel starten? Maar als ik in Nederland zou blijven, zou dat niet anders zijn. Ik denk dat het op dit moment overal afwachten is hoe het allemaal gaat.

Nieuw seizoen

Hallo allemaal, ik ben vrijdag 24 april teruggekomen naar Nederland en dus inmiddels vier maanden thuis. Vanaf 18 mei train ik 2x per week met het Nederlands herenteam op Papendal in Arnhem en thuis doe ik natuurlijk ook regelmatig mijn krachtoefeningen.

De Dirk Kuyt Foundation bestaat dit jaar 15 jaar! Daarom kwamen Rik en Davita (zij zijn van Captains) op donderdag 30 juli filmen op Papendal.

Weer thuis

Hallo allemaal, dit keer geen blog vanuit Las Palmas, maar vanuit mijn woonplaats Katwijk. Maandag 20 april kreeg ik te horen dat er vrijdag 24 april een repatriëringsvlucht naar Amsterdam zou vliegen. Ik heb even getwijfeld, waar doe je verstandig aan… We zaten al bijna zes weken in quarantaine en mochten alleen de deur uit voor een boodschap, dat werd ik best een beetje zat.

Nu is alles anders…

Hallo allemaal, hier weer een blog vanuit Las Palmas. Mijn ouders en ik krijgen veel berichtjes met de vraag of ik al thuis in Nederland ben en hoe het gaat. Ik zit nog op Gran Canaria, maar het gaat gelukkig goed met me. Vanaf 16 maart is Spanje in lockdown gegaan, dus moeten wij, net als ondertussen heel veel mensen in verschillende landen binnenblijven. Gelukkig ben ik niet alleen in het appartement, maar samen met James MacSorley, zijn vriendin Anna Caskey en  Rose Marie Hollermann.

Door naar de kwartfinale in de Champions League

Hallo allemaal, hier mijn vijfde blog vanuit Las Palmas. Op donderdag 30 januari vertrokken wij naar Cantú (Italië) voor de Champions League. Op vrijdag speelden wij de eerste wedstrijd tegen Ilan Ramat Gan (Israël). De hele wedstrijd gingen we redelijk gelijk op, aan het einde van de wedstrijd stond het dan ook 56-56, dus werd het verlenging… Helaas hebben wij de wedstrijd verloren (64-60).

Eerste wedstrijden in het nieuwe jaar alweer gespeeld

Hallo allemaal, hier mijn vierde blog vanuit Las Palmas. In mijn laatste blog schreef ik dat ik nog één thuiswedstrijd moest spelen in december en daarna op maandagavond naar huis zou vliegen.

Op zaterdag 21 december speelden wij de laatste thuiswedstrijd van het jaar tegen Rincon Dental Amivel.

Alweer op de helft van het seizoen…

Hallo allemaal, hier mijn derde blog vanuit Las Palmas. Ik ben hier nu ongeveer 14 weken en het gaat goed. We hebben een leuk team en ik denk dat de keuze om op Gran Canaria te gaan spelen goed is geweest. 

De eerste drie wedstrijden

Hallo allemaal, alweer mijn tweede blog vanuit Las Palmas. Ik ben hier nu ongeveer acht weken en ik heb zeker geen spijt. Natuurlijk is het wennen, maar ik begin me ondertussen al aardig thuis te voelen. 

We hebben drie wedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd was een uitwedstrijd en dat was best wel even wennen.

‘’Mijn avontuur is wennen, maar gelukkig hoef ik niet zelf te koken!’’

Hallo! Even voorstellen: Ik ben Arie Twigt en ik ben 17 jaar oud. Door een motorische beperking kan ik maar kleine stukken lopen en daarom zit ik in een rolstoel. Ondanks dat ik in een rolstoel zit, kan ik wel mijn favoriete sport beoefenen: basketbal! Ik speel in het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Momenteel zijn we ons aan het voorbereiden op de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Een enorme tegenvaller…

In mijn vorige blog schreef ik over het EK in Polen en eindigde ik met de tekst dat het Nederlands team door ging naar de kwartfinale tegen Duitsland. Op het moment dat ik de blog schreef moest de wedstrijd  nog worden gespeeld, dus kon ik er nog niets over schrijven. Dat het een spannende wedstrijd zou worden was een ding dat zeker was, want alleen als wij deze wedstrijd zouden winnen plaatsten wij ons voor de Paralympische Spelen in Tokyo 2020. 

Een gezellige Zomerborrel

En dan zijn er alweer vier weken voorbij, de tijd gaat snel en mijn avontuur naar Gran Canaria komt nu heel dichtbij! De afgelopen weken heb ik lekker rustig aan gedaan, af en toe een balletje gegooid, mijn favoriete spel op de PS4 gespeeld en vooral veel tijd met mijn familie doorgebracht.

Rustige periode

In mijn vorige blog eindigde ik met het verhaal dat ik helaas niet bij de selectie zit voor het EK in Polen, dus ziet mijn zomer er helaas anders uit dan verwacht en heb ik het nu wat rustiger dan normaal. Buiten de toernooien om train ik nog wel gewoon mee met het Nederlands herenteam en eerlijk gezegd vind ik dat wel lekker. Zo blijf ik fit en behoud ik mijn conditie.