Arie Twigt #1

Blog Arie Twigt - Arie Twigt #1

‘’Mijn avontuur is wennen, maar gelukkig hoef ik niet zelf te koken!’’

Hallo! Even voorstellen: Ik ben Arie Twigt en ik ben 17 jaar oud. Door een motorische beperking kan ik maar kleine stukken lopen en daarom zit ik in een rolstoel. Ondanks dat ik in een rolstoel zit, kan ik wel mijn favoriete sport beoefenen: basketbal! Ik speel in het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Momenteel zijn we ons aan het voorbereiden op de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Vanwege die voorbereiding ben ik sinds kort verhuisd naar Arnhem. Ik woon nu op het Sportcentrum Papendal! We zijn nog niet volop aan het trainen. Dat is misschien maar goed ook, want een nieuwe omgeving, een andere school en een compleet ander huis is toch wel even wennen!

Voorheen woonde ik samen met mijn ouders en broers in Katwijk. Ik zat in een klas met acht kinderen op school en werd vervoerd met de schooltaxi. In Papendal moest ik in een paar weken tijd een stuk zelfstandiger worden, want ik moest nu alleen naar school met de bus. Ook zitten er in de klas het dubbele aantal leerlingen, dat was gelijk een stuk drukker! Daarnaast ben ik op mijzelf gaan wonen, wat best even wennen is voor iemand van 17 jaar. Gelukkig hoef ik niet zelf te koken, op Papendal eten we dat met de sporters gezamenlijk in het Topsportrestaurant en dat is erg gezellig!

Binnenkort krijgen we les over voeding, want gezond eten is natuurlijk erg belangrijk voor iemand die aan topsport doet. Jullie horen de volgende keer van mij wat ik daar allemaal heb geleerd!

Tot dan,

Arie Twigt.