Arie Twigt #2

Blog Arie Twigt - Arie Twigt #2

Met het Nederlands Herenteam naar Japan!

Dag allemaal,

Hier weer een berichtje van mij! Vorige keer heb ik jullie beloofd dat ik zou vertellen over de voedingsles die ik heb gehad op Papendal. Ik vond dit niet heel makkelijk! Ik weet dat goede voeding belangrijk is voor topsporters. Daarom mag ik niet teveel calorieën eten, maar dat valt niet mee!

In de sportkantine liggen er harde harde broodjes en lekkere kwarkbollen. Als je zo'n versnapering een keertje neemt dan is dat niet erg, maar het is beter om voor de bruine boterham te kiezen! Daarnaast is het belangrijk dat ik genoeg eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten binnen krijg. Gelukkig hebben we op Papendal een app die mij helpt mijn voeding bij te houden. Super handig, maar er valt nog een hoop te leren! Buiten de normale competitie in de Eredivisie van Only Friends, heb ik in oktober ook een wedstrijd met het CTO gespeeld tegen Arrows ’81 in Rotterdam. We zijn hier met 9 spelers naar toe gegaan en hebben een leuke wedstrijd gespeeld. We speelden voor het eerst met het CTO een wedstrijd. Natuurlijk trainen we wel elke dag met elkaar, maar het spelen van een wedstrijd is toch anders. We speelden allemaal op verschillende posities en dat was even omschakelen. Ondanks dat hebben we de wedstrijd nipt gewonnen, namelijk met 60 tegen 62.

Zondag 5 november ben ik met het Nederlands Herenteam vertrokken naar Japan. We gaan daar niet alleen rolstoelbasketballen, maar ook twee scholen bezoeken. Dit vind ik heel gaaf, maar ook best spannend. Op donderdag spelen we een vriendschappelijke wedstrijd tegen een rolstoelbasketbalteam uit Tokyo en daarna nemen we het op in de Kitakyusu Cup op tegen gastland Japan, Zuid-Korea en Canada.

Ik heb er heel veel zin in en de volgende keer horen jullie van mij hoe het was in Japan!