Arie Twigt #22

Blog Arie Twigt - Arie Twigt #22

Een gezellige Zomerborrel

En dan zijn er alweer vier weken voorbij, de tijd gaat snel en mijn avontuur naar Gran Canaria komt nu heel dichtbij! De afgelopen weken heb ik lekker rustig aan gedaan, af en toe een balletje gegooid, mijn favoriete spel op de PS4 gespeeld en vooral veel tijd met mijn familie doorgebracht.

Op donderdag 29 augustus hadden wij de Zomerborrel van de Dirk Kuyt Foundation in Rotterdam. Dit wordt het derde jaar dat zij mij ondersteunen, maar ik heb eerlijk gezegd het gevoel alsof ik ze al veel langer ken. Iedereen is daar altijd heel gezellig en spontaan en dat geeft een goed gevoel. Deze Foundation zorgt ervoor dat mensen met een beperking kunnen ervaren hoe leuk sporten kan zijn! Het lijkt allemaal zo gewoon, maar als je hoort en ziet wat de Foundation allemaal doet, is dat best bijzonder. Ik ben heel dankbaar dat zij mij op deze manier ondersteunen. Natuurlijk heb ik ook nog even bijgepraat met Joey en Claire, deze twee sporters plaatsen ook elke maand een blog/vlog op de website van de Dirk Kuyt Foundation.

Natuurlijk heb ik via de livestream ook naar het EK in Polen gekeken, helaas zat ik thuis op de bank en niet bij mijn team in Polen en ik kan zeggen dat dat af en toe behoorlijk lastig was. Het Nederlands team speelde de eerste wedstrijd tegen Spanje. De jaren hiervoor was dat een gelijkwaardige tegenstander, maar deze wedstrijd speelden wij onder ons niveau en zij speelden goed, dus dat viel niet mee (83–36 verloren). Gelukkig ging de tweede wedstrijd tegen Frankrijk wel goed (73 – 42 gewonnen) en de derde tegen Rusland ook (40 – 72 gewonnen). De vierde wedstrijd was tegen Turkije, het eerste kwart ging niet goed, daardoor liepen wij een te grote achterstand op. In het tweede kwart kwamen we goed terug, maar helaas niet goed genoeg (61 – 53 verloren). Daarna wedstrijd nummer 5 tegen Israël, deze wedstrijd ging zonder problemen (71 – 52 gewonnen).

Dus door naar de kwartfinale tegen Duitsland, dat zal een pittige wedstrijd worden, maar alles is mogelijk, op het moment dat ik deze blog maak moet de wedstrijd nog worden gespeeld, dus de volgende keer vertel ik jullie hier meer over.

Maandag 16 september vertrek ik naar Gran Canaria, dus dit is voorlopig mijn laatste blog vanuit Nederland, de volgende schrijf ik vanuit Las Palmas. Tot de volgende keer!

Fotograaf: Edwin Tamboer Photography