Arie Twigt #24

Blog Arie Twigt - Arie Twigt #24

De eerste drie wedstrijden

Hallo allemaal, alweer mijn tweede blog vanuit Las Palmas. Ik ben hier nu ongeveer acht weken en ik heb zeker geen spijt. Natuurlijk is het wennen, maar ik begin me ondertussen al aardig thuis te voelen. 

We hebben drie wedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd was een uitwedstrijd en dat was best wel even wennen.

Wij zijn de enige rolstoelbasketbalclub op Gran Canaria, dus moeten we voor alle uitwedstrijden naar Spanje vliegen. De eerste uitwedstrijd speelden wij tegen Iberconsa Amfiv. We vlogen vanaf Las Palmas eerst naar Madrid en vervolgens door naar Vigo. Dat was best een hele reis. De wedstrijd zelf ging in het eerste kwart goed en we stonden voor, het tweede kwart werd wat minder en uiteindelijk hebben we de wedstrijd verloren (61-55). In ons team zijn drie nieuwe spelers, die tijdens deze wedstrijd alle drie in de basis stonden (James, Rose en ik).  We moeten nog even op elkaar en het team ingespeeld raken.

De tweede wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen Extremadura Mideba Calero. Wij wisten dat dit een lastige wedstrijd zou worden, want het is een goed team. In dit team spelen namelijk vijf  spelers van het nationale team van Groot Brittannië (Europees Kampioen 2019). Deze vijf spelers stonden tijdens deze wedstrijd allemaal in de basis. Daarnaast hebben zij nog 1 speler uit Spanje en Jelmer van Brunschot uit Nederland. Met Jelmer heb ik twee jaar op Papendal getraind. Aan het einde van het eerste kwart stonden we 1 punt achter, het tweede en derde kwart liep dat verschil uit, maar in het vierde kwart ging het beter en kwamen we steeds dichterbij! De sfeer in de sporthal was geweldig. Met nog 8 seconden te gaan stond het 53-55. We moesten nog een keer scoren en gelukkig gebeurde dat ook, de bal ging erin en het werd 55-55, wat een wedstrijd! Toen volgde een verlenging, 5 minuten extra tijd… We hebben er alles aan gedaan, maar helaas toch verloren. Natuurlijk is dat balen, maar we moeten vooruitkijken.  

De derde wedstrijd speelden wij uit tegen Bilbao (dus dat werd weer vliegen) en tegen dit team hebben wij eerder twee oefenwedstrijden gespeeld. Deze hebben wij de 1e keer met 6 punten verloren en de 2e keer met 3, dus alles was mogelijk. We begonnen de wedstrijd goed, maar in de tweede kwart verzwakten we. We gingen de rust in met 9 punten achterstand. Gelukkig wisten we het derde en vierde kwart weer terug te komen en hebben we onze eerste wedstrijd gewonnen (63-67).

We zijn nu drie wedstrijden verder en ik had nooit durven dromen dat ik zoveel speeltijd zou krijgen, de eerste twee wedstrijden mocht ik meer dan 30 minuten per wedstrijd spelen en de laatste wedstrijd heb ik de hele wedstrijd gespeeld, dus dat geeft een goed gevoel! Er gaan veel dingen goed in de wedstrijden, maar er zijn zeker ook verbeterpunten, dus daar blijf ik aan werken.

De sfeer in het team is goed, we trainen met elkaar, maar buiten het basketbal om gaan we soms ook  met een aantal spelers een uurtje naar het strand of gezellig wat eten.

Alle wedstrijden zijn te volgen via een livestream. Dus als je het leuk vindt om de wedstrijden (terug) te  kijken dan kan dat via de volgende link: https://www.facebook.com/ADM.Econy/?ref=br_rs. Op deze pagina wordt elke zaterdagochtend de link voor de wedstrijd gedeeld.

Tot de volgende keer en de groetjes vanuit het zonnige Gran Canaria.

Foto: PR ADM Econy.