Arie Twigt #25

Blog Arie Twigt - Arie Twigt #25

Alweer op de helft van het seizoen…

Hallo allemaal, hier mijn derde blog vanuit Las Palmas. Ik ben hier nu ongeveer 14 weken en het gaat goed. We hebben een leuk team en ik denk dat de keuze om op Gran Canaria te gaan spelen goed is geweest. 

Na de laatste blog hebben we alweer vijf wedstrijden gespeeld, waarvan 2 verloren en 3 gewonnen.  De eerste wedstrijd speelden we thuis tegen CB LAS ROZAS FDI. Deze wedstrijd konden/moesten we winnen, want dit team staat onderaan in de competitie. We speelden alle vier de kwarten redelijk hetzelfde en hebben de wedstrijd dan ook gewonnen (61-39).

De week erna speelden wij weer thuis, maar toen tegen FUNDACION GRUPO NORTE. Dit is een gelijkwaardige tegenstander, dus moesten we scherp blijven.  We begonnen goed, het eerste kwart stonden we voor, maar daarna werd het wat lastiger… Gelukkig wisten we de wedstrijd toch te winnen (63-58).

Na twee wedstrijden thuis te hebben gespeeld was het weer tijd voor een uitwedstrijd, we gingen naar de club CD ILUNION, dit is toch wel één van de betere clubs in Spanje. Het eerste kwart wisten we aardig bij te blijven (18-16), maar het tweede kwart ging het mis en verzwakten we. Daarna wisten we ook niet meer terug te komen, we hebben deze wedstrijd dan ook verloren (80-55).

De week erna gebeurde er iets onverwachts. Ik kreeg woensdagavond een telefoontje met het bericht dat mijn oma onverwachts was overleden en dat was behoorlijk schrikken… Tja, dan zit je daar op Gran Canaria, zo’n 3500 km van huis, dat was best even zwaar. Gelukkig heb ik een goed team om mij heen en zij hebben mij ook zeker gesteund. Op zaterdag speelden wij een belangrijke thuiswedstrijd, dus werd er gevraagd of ik zondag pas naar huis kon gaan en gelukkig kon dat. De wedstrijd speelden wij tegen BSR AMIAB ALBACETE, ook dit zou een lastige wedstrijd worden. Deze club staat op een gedeelde eerste plaats met CD ILUNION, waar we de week ervoor tegen hadden gespeeld. De eerste drie kwarten gingen goed en wisten wij bij te blijven, maar het vierde kwart verzwakten we en daardoor hebben we de wedstrijd verloren (60-69).

De laatste wedstrijd die wij hebben gespeeld was een uitwedstrijd, dit was weer een behoorlijke lange rit. We werden ’s morgens om half zes opgehaald en vlogen rond zeven uur naar Madrid. Daar kwamen we rond half elf aan (uur tijd verschil). De volgende vlucht was rond 12.00 uur naar Bilbao. Dit was een vlucht van nog geen uur, maar al met al waren we heel wat uurtjes onderweg. ’s Avonds om zeven uur speelden wij de wedstrijd tegen FUNDACIÓN VITAL ZUZENAK. Deze wedstrijd moesten wij gemakkelijk kunnen winnen en dat hebben wij dan ook gedaan (50-73). Het was de eerste keer dat alle spelers (die mee waren) hebben gespeeld.

Nu nog één wedstrijd en dan vlieg ik maandagavond weer naar huis. De Kerstdagen breng ik gezellig met mijn familie door. In de eerste week van januari, van 2 t/m 5 januari hebben wij een trainingsstage met het Nederlands Herenteam op Papendal. Daarna vlieg ik weer terug naar Gran Canaria om daar de tweede helft van de competitie te spelen. 

Hieronder nogmaals de link naar de wedstrijden, deze zijn te volgen via de livestream. Dus als je het leuk vindt om de wedstrijden (terug) te kijken dan kan dat via de volgende link: https://www.facebook.com/ADM.Econy/?ref=br_rs. Op deze pagina wordt elke zaterdagochtend de link voor de wedstrijd gedeeld.

Ik wens iedereen gezellige feestdagen!