Arie Twigt #26

Blog Arie Twigt - Arie Twigt #26

Eerste wedstrijden in het nieuwe jaar alweer gespeeld

Hallo allemaal, hier mijn vierde blog vanuit Las Palmas. In mijn laatste blog schreef ik dat ik nog één thuiswedstrijd moest spelen in december en daarna op maandagavond naar huis zou vliegen.

Op zaterdag 21 december speelden wij de laatste thuiswedstrijd van het jaar tegen Rincon Dental Amivel.

Wij waren deze wedstrijd niet compleet, helaas kan mijn teamgenoot James om gezondheidsredenen een aantal weken niet meespelen, maar gelukkig wisten wij de wedstrijd wel te winnen (69-55). Dus konden wij met een goed gevoel aan de vakantie beginnen! Maandagavond vloog ik samen met mijn teamgenoot Mendel en zijn vriendin Emma terug naar Nederland. 

De Kerstdagen en Oud &Nieuw heb ik doorgebracht met mijn familie. Altijd gezellig om zo bij elkaar te zijn! Maar echt luieren kon ik niet in de vakantie, want na de feestdagen moest ik op donderdag 2 januari ’s morgens vroeg alweer naar Papendal. Wij hadden met het Nederlands herenteam een trainingsstage t/m zondag 5 januari. Ook al hebben wij ons niet geplaatst voor de Paralympische Spelen in Tokyo, wij gaan wel gewoon door met trainen. 

Op donderdag 9 januari vlogen wij weer terug naar Gran Canaria, die week hadden wij nog geen training, dus konden we nog een paar dagen van de zon genieten! Maandag 13 januari zijn wij weer met trainen begonnen. De eerste wedstrijd van het jaar speelden wij op zaterdag 18 januari, dit was tegen Iberconsa Amfiv. Helaas waren wij (weer) niet compleet, Rose en James (twee toch wel belangrijke spelers van het team) konden er niet bij zijn, dus gingen wij er vanuit dat het vrij lastig zou worden. Gelukkig begonnen wij het jaar goed en hebben wij de wedstrijd gewonnen (63-47).

Wij staan nu op de 4e plaats in de Spaanse competitie, het zou mooi zijn als we dit kunnen vasthouden! 

Op donderdag 30 januari vertrekken we naar Cantú (Italië), daar spelen we mee in de Champions League groep A. Wij spelen daar op vrijdag tegen Ilan Ramat Gan (Israël) en Köln 99ers (Duitsland) en op zaterdag tegen Galatasaray S.K. (Turkije) en Unipol Sai Briantea84 Cantú (Italië). In mijn volgende blog hoop ik jullie daar meer over te vertellen. Ik weet eerlijk gezegd niet of deze wedstrijden ook via onderstaande livestream te volgen zijn.

De competitiewedstrijden zijn te volgen via de livestreams, het linkje naar de wedstrijd wordt meestal op vrijdag of zaterdag gedeeld op de volgende Facebookpagina: https://www.facebook.com/ADM.Econy/?ref=br_rs

Tot volgende maand!