Arie Twigt #27

Blog Arie Twigt - Arie Twigt #27

Door naar de kwartfinale in de Champions League

Hallo allemaal, hier mijn vijfde blog vanuit Las Palmas. Op donderdag 30 januari vertrokken wij naar Cantú (Italië) voor de Champions League. Op vrijdag speelden wij de eerste wedstrijd tegen Ilan Ramat Gan (Israël). De hele wedstrijd gingen we redelijk gelijk op, aan het einde van de wedstrijd stond het dan ook 56-56, dus werd het verlenging… Helaas hebben wij de wedstrijd verloren (64-60).

Dat was zuur, maar wij hadden geen tijd om bij de pakken neer te zitten, want we moesten die dag nog een wedstrijd spelen. De tweede wedstrijd van de dag speelde wij tegen Köln 99ers (Duitsland). Dit is een leuk team, maar met minder ervaren spelers, dus was het voor ons makkelijker om tegen te spelen. Deze wedstrijd hebben we wel gewonnen (68-36). Het leuke van deze wedstrijd was dat ook andere spelers van ons team konden spelen en dat geeft je toch ook wel weer een echt teamgevoel!

Zaterdagochtend speelden wij de eerste wedstrijd tegen Galatasaray S.K. (Turkije). De eerste drie kwarten gingen wij gelijk op, maar het vierde kwart wisten we uit te lopen en wonnen we de wedstrijd met 72-59. Er stond nog één wedstrijd op het programma, de wedstrijd tegen de thuisspelende club Unipol Sai Briantea84 Cantú. Het kon alle kanten op, maar om het toernooi goed te eindigen moesten we deze wedstrijd winnen. Wat misschien wel leuk is om te weten, is dat er in deze ronde van de Champions League, maar drie Nederlandse spelers meespelen. Sebastiao Nijman speelt bij Cantú en Mendel op den Orth en ik bij Adm. Econy. Het is altijd leuk om bekende spelers tijdens wedstrijden tegen te komen. De wedstrijd begon en het was zeker geen gemakkelijke tegenstander, maar op de één of andere manier zaten wij er goed in. Het eerste kwart eindigden we met 10-23 en dat hebben we niet meer weggegeven. We wisten de wedstrijd te winnen met 45-76.

Wij waren 1e geworden op het toernooi, 1e in de voorrondes van de Champions League, dat was echt super gaaf! Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de club zich kwalificeert voor de kwartfinales. Wat een toernooi en wat een geweldige sfeer! Aan het einde van het toernooi werden Rose Marie Hollermann en ik ook nog gekozen tot het All Starteam (Champions League groep A), deze prijs had ik niet aan zien komen… Het is echt een hele mooie waardering, maar ik weet ook dat ik deze prijs zonder het team niet had gewonnen, we hebben het met elkaar gedaan!

Afgelopen weekend stond de Bekerwedstrijd in Madrid tegen BIDAIDEAK BILBAO op het programma. Dit zou lastig worden, maar niet onmogelijk. Wij hebben de eerste drie kwarten voor gestaan (ruststand 16-28), maar op de één of andere manier liep het niet, scores vielen niet en ga zo maar door. Dit zorgde ervoor dat ze in de laatste seconde het winnende punt wisten te scoren (55-54). Wat was dat balen, we zijn uitgeschakeld voor de rest van het toernooi… Zondag zouden wij weer terugreizen naar Gran Canaria, maar zoals jullie misschien wel weten was er een zandstorm op Gran Canaria en zijn er heel wat vluchten geannuleerd. Wij waren ‘s middags om 14.15 uur op het vliegveld van Madrid, maar om 22.15 uur kregen wij te horen dat de vlucht niet door ging. Dus moesten wij wachten totdat wij onze bagage weer terug hadden en zijn we naar het hotel gereden. Toen wij rond 1.00 uur in de nacht bij hotel aankwamen kregen we te horen dat we weer terug naar het vliegveld moesten. We zouden met de vlucht van 4.00 uur meegaan. Uiteindelijk waren wij maandagochtend rond 8.30 uur weer op Gran Canaria, dus dat was weer een behoorlijke reis.

Komend weekend spelen wij uit tegen FUNDACION GRUPO NORTE (nr. 5 in de competitie) ook dit wordt weer een spannende wedstrijd. Wij staan nu samen met BIDAIDEAK BILBAO gedeeltelijk op de 3e/4e plaats, dus moeten we er tegenaan! De week erna spelen we de kwartfinale van de Champions League in Madrid, dat zal zeker niet makkelijk worden, maar daarover hoop ik de volgende keer meer te vertellen. De competitiewedstrijden zijn te volgen via de livestreams, het linkje naar de wedstrijd wordt meestal op vrijdag of zaterdag gedeeld op de volgende facebookpagina: https://www.facebook.com/ADM.Econy/?ref=br_rs.

Tot de volgende keer!