Arie Twigt #28

Blog Arie Twigt - Arie Twigt #28

Nu is alles anders…

Hallo allemaal, hier weer een blog vanuit Las Palmas. Mijn ouders en ik krijgen veel berichtjes met de vraag of ik al thuis in Nederland ben en hoe het gaat. Ik zit nog op Gran Canaria, maar het gaat gelukkig goed met me. Vanaf 16 maart is Spanje in lockdown gegaan, dus moeten wij, net als ondertussen heel veel mensen in verschillende landen binnenblijven. Gelukkig ben ik niet alleen in het appartement, maar samen met James MacSorley, zijn vriendin Anna Caskey en  Rose Marie Hollermann.

In mijn vorige blog schreef ik dat we de eerstvolgende wedstrijd uit moesten spelen tegen FUNDACION GRUPO NORTE. Deze wedstrijd begonnen wij niet zo lekker. Aan het einde van het 1e kwart stonden wij 23-14 achter. Wij hadden een achterstand, deze was nog niet al te groot, maar we moesten er wel alles aan doen om weer terug te komen in de wedstrijd. Gelukkig lukte dit, we gingen de rust in met 33-33 en hebben de wedstrijd gewonnen (64-74).

De week erna kregen wij te horen dat de kwartfinale van de Champions League niet door zou gaan i.v.m. het corona-virus. Dat was op dat moment een tegenvaller, maar wel een goede beslissing. Gezondheid is het belangrijkst! Ook het Easter Tournament, dit is een jaarlijks toernooi in België, waar we met het Nederlands herenteam aan mee zouden doen, is om deze reden afgelast.

De Spaanse competitie ging de zaterdag erna nog wel gewoon door. Wij speelden thuis tegen de nummer 1 van Spanje CD ILUNION, dus dat zou lastig zou worden. Het eerste kwart gingen wij redelijk gelijk op (14 – 16) en we gingen de rust in met 32- 26, dus dat gaf hoop! We hebben de wedstrijd gewonnen (63-51), deze winst zorgde ervoor dat we nu 3e staan in de Spaanse competitie. Als ze ons dit aan het begin van het seizoen hadden gezegd hadden we er gelijk voor getekend. Maar nu willen we door! Kunnen we deze plaats vasthouden? Eén ding is zeker we behouden onze plek in de top 4, die kunnen ze niet meer van ons afpakken, maar zit er meer in en kunnen we nog tweede of misschien stunten en 1e worden? Deze gedachten gingen er na de wedstrijd door ons heen.

Maar nu, nu is alles anders… De wereld ziet er in een paar weken tijd echt heel anders uit. Het belangrijkste is dat we gezond blijven! Ik zit nu ruim drie weken binnen, maar het is nodig. Alleen voor een boodschap mogen wij de deur uit. Overdag zit ik vaak achter de Playstation, maar doen we ook aan krachttraining. ’s Avonds kijken we meestal een film of spelen we een potje kaarten. Het zijn soms lange dagen, maar we hebben het gelukkig gezellig met elkaar.

Vrijdag 3 april hebben wij te horen gekregen dat dat de competitie in Spanje is gestopt. Begrijpelijk, het zou onverantwoord zijn om deze door te laten gaan.

Zorg goed voor jezelf en elkaar en #stayathome!