Arie Twigt #29

Blog Arie Twigt - Arie Twigt #29

Weer thuis

Hallo allemaal, dit keer geen blog vanuit Las Palmas, maar vanuit mijn woonplaats Katwijk. Maandag 20 april kreeg ik te horen dat er vrijdag 24 april een repatriëringsvlucht naar Amsterdam zou vliegen. Ik heb even getwijfeld, waar doe je verstandig aan… We zaten al bijna zes weken in quarantaine en mochten alleen de deur uit voor een boodschap, dat werd ik best een beetje zat.

Maar als ik besloot om naar huis te gaan, had ik wel meer risico om onderweg, op het vliegveld of tijdens de reis, besmet te raken. En zo zijn er nog wel een aantal redenen op te noemen om wel of niet naar huis te gaan. Nadat ik alle plussen en minnen op een rijtje had gezet, heb ik toch besloten om me aan te melden voor de vlucht, in de hoop dat ik vrijdag 24 april weer terug naar Nederland zou vliegen.

Woensdag 22 april kreeg ik te horen dat ik met de vlucht mee mocht, dus dat was mooi. Maar voordat ik naar huis ging hadden we afgesproken dat ik eerst nog boerenkool (natuurlijk met worst) zou koken voor mijn huisgenoten. Best raar eigenlijk, in Nederland is het echt een winterse kost, maar op Gran Canaria aten we het gewoon in april en het smaakte goed!

De dag erna werd ik verrast door mijn huisgenoten, ze hadden een vervroegd verjaardagsfeestje voor me georganiseerd, wat tegelijk een afscheidsfeestje was. De huiskamer was versierd, ze hadden een lekkere taart gehaald en ’s avonds hebben we op de Switch Super Mario gespeeld. We hebben echt gelachen met elkaar, het was een leuke verrassing.

Vrijdag nam ik rond 12.30 uur de taxi naar het vliegveld van Las Palmas. Samen met mijn teamgenoot Mendel en zijn vriendin Emma kwamen wij ’s avonds om 21.15 uur op Schiphol aan. Bij thuiskomst stond er een lekkere monchoutaart voor me klaar (bedankt oma!). De eerste twee weken moest ik in quarantaine, maar het is fijn om weer in Nederland te zijn en mijn familie te zien. 

Ondertussen ben ik nu ruim drie weken thuis. Net als veel mensen mis ik het sporten, maar gelukkig mag ik sinds 18 mei weer 2x per week trainen met het Nederlands herenteam. En thuis doe ik natuurlijk ook regelmatig mijn krachtoefeningen. 

In september ben ik naar Gran Canaria vertrokken om te spelen bij Adm. Econy. Dat was best een grote stap, maar tegelijkertijd een hele mooie uitdaging. Ik heb veel, maar dan ook echt veel meer speelminuten gekregen dan ik van te voren had bedacht. Het is Adm. Econy nooit eerder gelukt om in de final four te komen, we eindigde met een 3e plaats in de competitie, dus dat is een mooie prestatie. Ook zijn we 1e geworden in de voorrondes van de Champions League. Ik kan terugkijken op een heel mooi seizoen. Natuurlijk baal ik ervan dat we het seizoen niet hebben kunnen afmaken, maar het belangrijkste is dat iedereen gezond blijft en er een vaccin tegen Corona komt!

Zorg goed voor jezelf en elkaar! #staysafe