Arie Twigt #3

Blog Arie Twigt - Arie Twigt #3

Een medaille! Maar wat was het zwaar.

Afgelopen maand ben ik met het Nederlands Herenteam twee weken naar Japan geweest voor de Kitakyusu Cup. We moesten ongeveer 10 uur vliegen van Amsterdam naar Fukuoka. De heenreis was slopend, maar na de vlucht gingen we naar ons hotel: Het Rihga Royal Hotel in Kokura. Het was een heel chique hotel, de keizer en keizerin van Japan waren er ook eens geweest!

Tijdens onze reis van twee weken kwamen we niet alleen voor het toernooi. We hebben ook scholen bezocht. Het viel me op dat de mensen in Japan veel beleefder zijn. Ik liet bijvoorbeeld m’n bidon vallen en dan stonden er gelijk drie vrijwilligers klaar om hem op te rapen! Alles was heel strak georganiseerd. In Nederland is het best een chaos op scholen, maar in Japan was alles heel gestructureerd. Alle kinderen stonden netjes in een rijtje toen wij langskwamen. In Nederland was dat heel anders gegaan. We speelden partijvormen tegen kinderen van basisscholen en dat was erg leuk!

Ook speelden we een vriendschappelijke wedstrijd tegen het team van Tokyo. Vooraf wisten we niet wat we moesten verwachten, maar tijdens de wedstrijd kwamen we er al snel achter dat we beter waren. We hebben die wedstrijd dan ook dik gewonnen, ik weet niet eens meer met hoe veel, haha.

Tijdens onze reis was het hoogtepunt het toernooi: De Kitakyusu Cup. We namen het op tegen drie landen: Canada, Zuid-Korea en het gastland, Japan. De eerste wedstrijd was tegen Canada en die verloren we helaas. Dat was heel erg balen, want we hadden ook net zo goed kunnen winnen!

De tweede wedstrijd namen we het op tegen gastland Japan. Zij hadden natuurlijk het thuisvoordeel, maar waren ook een stuk sneller en ouder dan ons. We verloren die wedstrijd helaas ook en tegen Zuid-Korea wilden we ons herpakken. Het was de beslissingswedstrijd en we moesten dik winnen om nog kans te maken op de finale. We hebben die wedstrijd uiteindelijk wel gewonnen, maar behaalden net te weinig punten voor de finale. Die liepen we dus mis en we namen het opnieuw op tegen Canada om plek 3 en 4.

De eerste wedstrijd verloren we natuurlijk nipt van Canada, dus we waren gebrand om nu wel te winnen. Tijdens de wedstrijd speelden we heel erg goed, we waren beter! We wonnen het duel tegen Canada en pakten de bronzen medaille. Het was een zwaar toernooi, maar met brons op zak ben ik erg tevreden!