Arie Twigt #6

Blog Arie Twigt - Arie Twigt #6

Slechte WIFI & spannende wedstrijden in Italië

Dag allemaal!

De afgelopen maand stond in het teken van de Euroleague 2, waar ik jullie in mijn vorige blogpost over heb verteld. Deze ronde in het Euroleague toernooi werd gespeeld in Italië en alleen de nummers 1 en 2 zouden doorgaan naar de finales. We vlogen naar Lignano Sabbiadoro in het noorden van Italië. Daar stonden ons vier pittige wedstrijden over twee dagen te wachten.

Op de eerste wedstrijddag speelden we tegen het Turkse team TSK en het Franse team Bordeaux. De wedstrijd tegen TSK was op papier een moeilijke. De nummer 16 van het dit team was de sterspeler, dus die gaven we zo min mogelijk ruimte. Het was een spannende pot, die we uiteindelijk wonnen met een paar punten verschil.

Goed begin is het halve werk, maar daarna volgde Bordeaux. Een ploeg die we op papier wel konden hebben, maar ze waren best goed! Uiteindelijk wonnen we ook deze wedstrijd, dus twee overwinningen uit twee wedstrijden. We konden met een goed gevoel richting het hotel.

In het hotel was het tijd om even te ontspannen. De WIFI was niet heel best en dat is een groot gemis in deze tijd, haha. Verder was alles prima, vooral het eten.

Op de tweede dag speelden we tegen de Gembo players uit België, het team van de assistent-coach van het Nederlands Team, Anton de Rooij. Ik heb jullie verteld hoe graag ik naar het WK wil, dus het was belangrijk om mij goed te laten zien deze wedstrijd. Anton de Rooij is een goede speler, die normaal veel punten maakt. Dit keer maakte hij slechts zes punten, dus we hadden hem goed verdedigd. Antwerpen was helemaal op van de wedstrijd eerder op de dag en mede daardoor wonnen we ook onze derde wedstrijd. Een plek in de volgende ronde was vastgesteld! De Rooij kwam na de wedstrijd naar me toe en feliciteerde ons: ‘’We waren kapot van de vorige wedstrijd, een aantal spelers waren niet helemaal fit’’, zei hij.

De laatste wedstrijd namen we het op tegen het thuisteam, Padova uit Italië. We probeerden een andere tactiek, maar daardoor kwamen we al snel op achterstand en verloren we. Gelukkig was de plek in de volgende ronde al veilig, dus maakte het verder geen verschil voor het eindklassement. We waren misschien al iets te veel in de feeststemming, we wisten dat we eerste stonden en door waren naar de volgende ronde, haha.

We wonnen het toernooi en dat hebben we echt als team gedaan. Mijn team ‘’Only Friends’’ zegt het eigenlijk al, het is een vriendenteam. Een Ierse jongen uit het team van Bordeaux zei dat ook tegen ons.

De prijsuitreiking volgde en daar heb ik normaal gesproken niet zo veel mee, maar dit keer vond ik het wel bijzonder. De eerste plaats in de Euroleague, dit had ik van te voren niet verwacht. Er was ook een zogenaamd ‘’All Star Team’’ met de vijf beste spelers van het toernooi en dat zag er als volgt uit…

Prijsuitreiking Five Star Players:

  • Anton de Rooij (Gembo)
  • ARIE TWIGT (ONLY FRIENDS)
  • Marc van der Kuilen (Gembo)
  • Sebastien Evanno (Bordeaux)
  • Fleur Pietersen (Only Friends)

Jaaja! Ik maakte onderdeel uit van dit heuse All Star Team! Een prachtige kers op de taart, al weet ik dat we het als team hebben gedaan.

Nu staat de finale van de Euroleague op het programma, daarvoor mogen we naar Sheffield. We moeten als eerste of tweede in de poule eindigen om door te gaan naar de kruisfinales. De eerste dag van het toernooi wordt gespeeld op Koningsdag, maar dat vind ik helemaal niet erg. Dit is namelijk waar we het voor doen en we kunnen ons borst natmaken!

Volgende maand vertel ik jullie meer over het Nederlands Team. De bondscoach heeft me namelijk geselecteerd voor twee mooie wedstrijden, maar daar vertel ik jullie dan meer over.

Voor nu wens ik jullie een fijne dag en tot de volgende keer,

Arie Twigt.