Arie Twigt #7

Blog Arie Twigt - Arie Twigt #7

Kampioen van Nederland en we gaan Europa onveilig maken!

Dag allemaal!

Afgelopen weekend was ‘’het weekend’’ waar heel het jaar om draaide. We speelden de finales om het Nederlands kampioenschap. In de competitie zijn we als eerste geëindigd. Dat hield in dat we vrijdagavond tegen Arrows`81 uit Rotterdam zouden spelen, een tegenstander die we op papier zeker konden hebben.

Tijdens de wedstrijd tegen de Rotterdammers ging het erg goed! Ik had eerlijk gezegd meer van ze verwacht. Een speler van Arrows`81 was helemaal klaar met de wedstrijd en ging zelfs vroegtijdig langs de kant zitten. Wij waren de favoriet en daar kon de tegenstander blijkbaar niet tegen. Het werd 85 tegen 43, een monsterscore!

En dus volgde een dag later de finale tegen onze vaste concurrent om de titelstrijd, SC Antilope uit Utrecht. Een belangrijke speler uit het team van SC Antilope was geblesseerd, maar we moesten wel scherp blijven. Ik had veel zin in de wedstrijd, maar SC Antilope kwam verrassend op voorsprong! We moesten meer gas gaan geven, want deze finale wilden we absoluut winnen. Als team gingen we er tegenaan en dat leidde ertoe dat we 26 punten scoorden zonder tegenpunten! Tijdens de wedstrijd had ik dat niet door, maar ik wist wel dat we lekker bezig waren. Door die run kwam SC Antilope niet meer in de buurt en de spanning van de finale was weg. M’n ouders vonden dat niet erg om naar te kijken, want zij zeiden: ‘’Winst is winst’’, haha. Uiteindelijk is het 67 tegen 41 geworden, we hielden een klein feestje in de kantine. Niet te wild, want de Europa League 2 wedstrijden in Sheffield komen eraan en dat is best een uitdaging!

De Europa League 2 finale in Sheffield is een belangrijk toernooi en het zou fantastisch zijn als we daar een wedstrijd kunnen winnen... We moeten tegen topclubs, zoals Hornets Le Cannet  uit Frankrijk en Sheffield Steelers uit Engeland. Dat zijn de betere clubs uit Europa, maar wij moeten de Nederlandse eer hoog houden. Dat we in de vorige ronde eerste werden in Italië had niemand verwacht, dus nu is het tijd om ons te bewijzen in Sheffield.

Volgende keer praat ik jullie bij over deze spannende reis in Europa en ik hoop dat ik jullie dan kan vertellen dat we kampioen zijn geworden, haha.

Tot dan,

Arie Twigt