Arie Twigt #8

Blog Arie Twigt - Arie Twigt #8

Ik mag mee en geslaagd voor het eerste deel!

Hallo allemaal! In mijn vorige blog heb ik geschreven dat ik zou vertellen over de Europa Leaque 2 in Sheffield (Engeland). Met het eredivisie team Only Friends mocht ik hiernaar toe. De eerste wedstrijd speelden wij tegen Porto Torres uit Italië en deze hebben wij gewonnen, dit was heel gaaf, want wij hadden niet verwacht dat wij op dit toernooi een wedstrijd zouden winnen.

Wij hebben een goed toernooi gespeeld, maar de tegenstanders waren gewoon te sterk voor ons. Uiteindelijk zijn we toch nog 6e geworden en hoe raar dat ook klinkt, dat is best een mooie prestatie.

Vorige maand werd er in Hoofddorp een All Star Event georganiseerd. Deze dag werd bekend gemaakt wie de beste 5 spelers van de Nederlandse rolstoelbasketbalcompetitie zijn, dus dat geeft toch een beetje spanning! Alle eredivisiespelers en coaches mochten een maand van te voren stemmen. Een week voor de All Stardag werden de 12 spelers met de meeste stemmen bekend gemaakt. Tijdens deze dag werden daaruit de beste 5 spelers gekozen: Joost Morsinkhof, Frank de Goede, Jelle van der Steen (alle drie SC Antilope), Mendel op den Orth en ik Arie Twigt (allebei Only Friends)!! Wij mochten tegen het Nederlands Heren team spelen. Helaas was het Nederlands team niet compleet, omdat in sommige landen de competitie nog bezig is. Ook zaten er drie spelers in het All Star team, die normaal gesproken spelen bij het Nederlands team, dus zaten zij krap in spelers. Het All Star team heeft deze wedstrijd dan ook gewonnen.

Sinds vorig jaar train ik met het Nederlands Heren team voor het WK in Hamburg. Deze maand heb ik te horen gekregen dat ik bij de selectie van het Nederlands team zit, dus mee mag naar het WK, hier ben ik heel blij mee! Vorig jaar mocht ik mee naar het EK in Tenerife, daar zijn we 4e geworden, maar het is altijd afwachten of je voor het volgende toernooi weer geselecteerd wordt. Op dit moment ben ik met het Nederlands team voor een trainingsstage in Canada, daarna gaan wij verder trainen in Sheffield. Het is best druk allemaal, maar wel super gaaf om mee te maken!

Ik train 2x per dag en ga dus niet zoveel uren naar school, daarom is mijn VMBO-examenjaar in 2 jaar verdeeld en vorige week ben ik voor deel 1 geslaagd!

Volgende keer vertel ik jullie hoe de trainingsstages in Canada en Sheffield zijn gegaan.

Foto: Ilse Schaffers