Blog Joey Lie

Blog Joey Lie

Leeftijd: 21 jaar

Sport: Para Badminton

Team: BTF (Badminton Topsport Flevoland) en 3x bij BV Slotermeer in Amsterdam

Droom: Deelname Paralympische Spelen


Laatste blog Joey Lie

Ik stop met badminton…

Niet veel mensen weten dat ik vorig jaar in augustus een auto-ongeluk heb gehad. Ik reed terug naar huis vanuit Papendal en tijdens de rit was ik erg vermoeid. Ik dacht zelf dat ik het wel zou halen naar huis… maar helaas was dit niet het geval. Ik viel in slaap op de snelweg…

Ik kwam in botsing met een vrachtwagen. Door de botsing werd ik wakker en mijn auto kon niet meer verder rijden, omdat mijn spiegel eraf was en mijn linker voorwiel lek/stuk was.

Toernooi afgelast en wat doe ik in quarantaine...?

Eigenlijk had ik in deze blog graag mijn ervaringen en misschien wel mijn overwinningen op het toernooi in Spanje willen vertellen aan jullie... Maar helaas werd het toernooi afgelast. Ik vond het heel teleurstellend, omdat dit het eerste toernooi van het jaar was. Twee dagen voor het toernooi half maart van start zou gaan kregen wij een mail dat het was afgelast vanwege de Corona uitbraak.

Voorbereiding op mijn eerste internationale toernooi van dit jaar!

Mijn competitieseizoen in Nederland was begin deze maand afgelopen. Zelf kan ik terugkijken op een redelijk seizoen. We zaten met vier heren in een team en dat betekende dat we veel moesten afwisselen per keer. Twee a drie heren zijn eigenlijk al genoeg voor een team. Maar doordat we met 4 heren in een team zitten speel je zelf ook minder wedstrijden, wat ik wel erg jammer vond.

Een rustige periode

Het waren twee rustige maanden voor mij. Er stonden geen toernooien gepland en ook de feestdagen kwamen tussendoor. In deze twee maanden wilde ik mij focussen op de competitiewedstrijden. Helaas kreeg ik begin december een lichte blessure aan mijn linkerbil. Tijdens de wedstrijden voelde ik mijn gehele linkerbeen tintelen bij explosieve bewegingen en de week erop ben ik meteen naar de fysio gegaan.

Denmark Para-Badminton International

In mijn vorige blog schreef ik mijn ervaring over het WK in Basel. In oktober stond het volgende toernooi gepland. Dit toernooi werd gehouden in de stad Odense (Denemarken) van 15 t/m 20 oktober. Ik had een redelijk goede loting. Op dinsdag 15 oktober om 10.00 uur mocht ik aan de bak tegen de nummer 3 geplaatste Braziliaan.

WK Para Badminton

Het WK Para-Badminton werd gehouden in Basel (Zwitserland) van 20 t/m 25 augustus. Op dit toernooi speelde ik alleen het single toernooi mee. Het reguliere WK Badminton werd ook gehouden op diezelfde plaats en tijd. Dus dat was wel echt speciaal!

Onverwachts geselecteerd voor het WK Para-Badminton

Nadat ik mijn Nederlands Kampioenschap had gespeeld dacht ik een korte vakantie te hebben, omdat ik geen toernooi gepland had staan voor de komende twee maanden. Maar dat veranderde… Ik kreeg namelijk op 26 juni een mail van de Nederlandse Badminton Bond waarin stond of ik mee wil doen aan het WK Para-Badminton.

Nederlands Kampioen voor de 5e keer op rij!

Op 25 mei heb ik het Nederlands Kampioenschap Para-Badminton gespeeld. Om 11:20 uur was mijn eerste wedstrijd. Ik speelde in alle drie de onderdelen (single, dubbel en mix). Single en dubbel speelde ik in de categorie Kleine Mensen en een dubbel in de categorie Staanders.

Blessure opgelopen...

Hey!

In mijn eerste blog schreef ik dat ik in mijn nieuwe blog zou laten weten hoe het is gegaan in Turkije. Helaas ben ik 16 maart geblesseerd geraakt op een regulier senioren toernooi in Amersfoort. Tijdens mijn eerste wedstrijd in de derde set verdraaide ik mijn rechterknie. Daarna kon ik niet meer lopen of staan. Diezelfde dag ben ik naar de Huisartsenpost gegaan om te laten checken wat er aan de hand was.

Introductie

Beste mensen, als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Joey Lie, 20 jaar oud en woonachtig in Amsterdam. Ik heb een groeistoornis genaamd : Achondroplasie. Ik begon met badmintonnen toen ik 14 jaar oud was en sinds vorig jaar doe ik dit nu fulltime. Elke dag train ik 2x behalve op woensdag (rustdag). Zaterdagochtend train ik ook en vaak op zondag heb ik een competitiewedstrijd of een toernooi.