Beklimming Mont Ventoux

Op 08-09-2021

Bij Mont Ventoux

Categorieën: Training, Anders

Tags: fietsen


Beklimming Mont Ventoux en trainingen 

Op 8 september 2021 organiseert de Projectgroep Mont Ventoux voor 21 licht verstandelijke beperkte cliënten samen met hun buddy's een beklimming van de Mont Ventoux.

Het idee achter de Mont Ventoux is niet persé het behalen van de top met de groep cliënten maar voornamelijk het hele proces daaraan vooraf. Het gaat om het samen behalen van persoonlijke doelen, omgaan met tegenslagen, vieren van mijlpalen en als allerbelangrijkste natuurlijk plezier beleven met elkaar en aan elkaar. Voor de cliënten is dit project een uitstekende uitdaging om zelf te leren omgaan met tegenslagen en hierdoor meer zelfvertrouwen te krijgen. De deelnemers gaan gezamenlijk een traject aan waarbij ze onder begeleiding elkaar gaan steunen, en natuurlijk ook samen prestaties gaan vieren. Daarnaast gaan ze meer bewegen, horen ze ergens bij en ervaren samen successen waardoor hun gevoel van eigenwaarde groeit.

Dit traject is in april 2021 van start gegaan en ziet er als volgt uit:
Van 1x trainen in de week in april bouwen ze op naar 3x in de week vanaf juni.
Daarnaast zullen ze om klimkilometers in de benen te krijgen diverse malen gaan trainen in Limburg op 24 juli, 7 augustus en 28 augustus. check; www.sovak.nl

In september samen met het hele team de top van de Mont Ventoux te behalen
Na afloop zal de groep samen blijven trainen om zo vervolgens ieder jaar deel te kunnen nemen aan een speciaal voor hen
georganiseerde tocht.