Lancering pilot ‘Vervoer’ voor mensen met een beperking

Nieuws - Lancering pilot ‘Vervoer’ voor mensen met een beperking

Vier partijen hebben hun handen ineen geslagen om mensen met een beperking tegemoet te komen om te gaan sporten en bewegen. Eén jaar zal een speciaal vervoersbusje in de regio Zuid-Holland beschikbaar zijn om de heen-en terugreis naar sportaccommodatie, wedstrijd of toernooi te faciliteren.

Nieuw initiatief

Voor deze doelgroep geldt dat zij in meer of mindere mate afhankelijk zijn van hun sociale omgeving (ouders, familie, woonlocatie). De wil is er wel om te bewegen, maar het vervoer richting de accommodatie of wedstrijd wordt vaak gezien als drempel. Om een klein begin te maken met het vervoersprobleem, voor mensen met een beperking die graag willen bewegen, is het vervoersbusje een nieuw initiatief vanuit de partijen Pon, AA Lease/Ames, Wegman Personenvervoer en de Dirk Kuyt Foundation.

Toegankelijk voor iedereen

Vanuit de visie van de Foundation om sport & sportplezier voor iedereen toegankelijk te maken is deze pilot een uitgelezen mogelijkheid om op een andere manier mensen met een beperking tegemoet te komen. Vanaf half maart rijdt het vervoersbusje in de regio Zuid-Holland een jaar rond en zal in ieder geval 12 uur per week voor de cliënten van ’s Heeren Loo in Noordwijk beschikbaar zijn. Daarnaast is het mogelijk voor onder andere G-sportteams en rolstoelsporters om gebruik te maken van de breng- en haalservice. Op die manier spelen de vier partijen in op het vervoersprobleem en proberen ze het bewegen te stimuleren.