In vijf dagen ‘Rondje NL’ met de Dirk Kuyt Foundation

Nieuws - In vijf dagen ‘Rondje NL’ met de Dirk Kuyt Foundation

Van 27 t/m 31 mei organiseert de Dirk Kuyt Foundation het evenement Rondje NL. In vijf dagen gaan we langs vijf verschillende regio’s in Nederland en stimuleren we mensen met een beperking om te blijven bewegen.

Met de naderende sportzomer en Paralympische Spelen in het vooruitzicht hebben we vijf Paralympische sporters gevraagd om samen met een sportmaatje een mooi sportmoment te creëren.

De huidige situatie biedt langzaam meer mogelijkheden om het sporten weer op te pakken, maar we merken dat Covid-19 bij een groot gedeelte van onze doelgroep sporen heeft achtergelaten. Het is ook niet niets als je amper naar buiten kunt, weinig contact met anderen hebt en de sportmogelijkheden minimaal zijn. Daar tegenover een groep Paralympische atleten die heel actief bezig is met sporten en toewerkt naar een wereldprestatie op de naderende Paralympische Spelen.

Samen sporten
Tijdens Rondje NL koppelen we vijf Paralympische sporters aan vijf onbekende sporters. Gedurende hun Rondje, dat rollend/lopend/hardlopend wordt afgelegd, worden zij gevolgd en ondervraagd door een meereizende reporter die benieuwd is naar de overeenkomsten en verschillen tussen beide werelden.

Doe mee!

De Dirk Kuyt Foundation maakt sporten voor mensen met een beperking bereikbaar en tijdens Rondje NL willen we zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen. Maak ook een mooi sportmoment. Kijk wie een steuntje in de rug kan gebruiken en ga samen op pad in je eigen omgeving. Deel jullie rondje met ons via #RondjeNL en maak kans op een gesigneerd Dirk Kuyt Foundation shirt!

Gebruik voor jouw #RondjeNL bijvoorbeeld de gratis app eRoutes en krijg eenvoudig wandelroutes en hardlooproutes van de gewenste afstand, vanaf elke locatie. En de ronde route leidt je weer terug naar waar je begint!

Bekijk hier de promo!