Jubileum 15 jaar stimuleren van de aangepaste sport

Nieuws - Jubileum 15 jaar stimuleren van de aangepaste sport

Opname jubileumvideo

Op zaterdag 14 november vierde de Dirk Kuyt Foundation haar 15e verjaardag. Een mijlpaal die in normale omstandigheden groots was gevierd. Er gaat namelijk het een en ander veranderen en dan is een jubileum het perfecte moment om deze nieuwe koers te communiceren. 

 

Dirk Kuyt: “We hebben de tijd genomen om terug te kijken. Ik ben trots op wat we de afgelopen 15 jaar samen met bedrijven, ambassadeurs, sportverenigingen en vrijwilligers hebben bereikt en dat ik naamdrager ben van deze Foundation. Maar het stopt natuurlijk nooit. Je probeert jezelf altijd te verbeteren en we blijven onszelf de vraag stellen: Hoe kunnen we er nog meer voor zorgen dat sporters met een beperking het maximale uit zichzelf halen.”

 

Structureel sporten van groot belang

Er blijven situaties waar sporters met een beperking een sport willen beoefenen maar daar een heleboel kilometers voor moeten rijden of waarbij ze graag een sport spelen die bij hen in de omgeving niet aangeboden wordt. Daarom vindt de Dirk Kuyt Foundation het belangrijk dat sporters met een beperking structureel kunnen gaan sporten. Waarbij ze in hun eigen omgeving, uit een divers aanbod van sporten, een sport kunnen kiezen die ze zelf leuk vinden om te doen.

Dirk Kuyt: “We geloven dat sporten voor iedereen met een beperking bereikbaar moet zijn. Sporten geeft zelfvertrouwen en verbindt. Zo willen we ook beginnen met het starten van regiocompetities, waarbij de sporters met elkaar in de regio de strijd aangaan. Echt wedstrijden kunnen spelen, maakt sporten immers zo leuk!

 

Vijf jaar vooruit

Vanaf nu gaat de Foundation aan de slag om de beoogde doelen te realiseren.  

Dirk Kuyt:"De komende vijf jaar zullen we onze activiteiten uitbreiden om zoveel mogelijk sporters met een beperking zonder belemmering te laten sporten


Bekijk hier de jubileumclip