Start aanleg eerste Dirk Kuyt Foundation sportplein

Nieuws - Start aanleg eerste Dirk Kuyt Foundation sportplein

Start aanleg eerste Dirk Kuyt Foundation sportplein

Op de plek waar tot voor kort het gebouw met het binnenbad en de sportzalen op woonzorgpark Willem van den Bergh in Noordwijk stond, is nu een kale vlakte. Maar niet voor lang. Vandaag gaat de aanleg van start van het eerste Dirk Kuyt Foundation sportplein van Nederland. 

Tezamen met deze symbolische handeling wordt ook een handtekening gezet onder het convenant van de betrokken partijen. Dit zijn 's Heeren Loo, de zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, de Dirk Kuyt Foundation, Lions Brittenburg, Gemeente Noordwijk en Sportbedrijf Noordwijk dat o.a alle sportfaciliteiten in Noordwijk beheert.

Het sportplein is tot stand gekomen door samenwerking van meerdere partijen. De Lionsclub Katwijk-Noordwijk “De Brittenburg” heeft de opbrengst van € 140.000,- van hun tweejaarlijkse boksgala (in 2019) toegekend aan de Dirk Kuyt Foundation ten behoeve van de aanleg van een multifunctioneel sportveld op het park van ’s Heeren Loo. Dat Dirk Kuyt hier direct enthousiast over was is geen toeval. Het park bevindt zich vlakbij zijn geboortedorp Katwijk en Dirk voelt een grote verbondenheid met de bewoners van het zorgpark. Zo kwam hij in de zomer van 2020 nog langs om samen met hen te sporten en vooral te genieten van bewegen en buiten bezig zijn.

Het sportplein past helemaal in het nieuwe concept van bewegen van het woonzorgpark. In het nieuwe verzamelgebouw Plein 6 zijn twee sportzalen en een zwembad. Maar aangezien de sportfaciliteiten een stuk kleiner zijn dan in de oude situatie, is het uitgangspunt: ‘waar mogelijk sport je buiten’. Daarom is het sportplein een perfecte aanvulling op de andere sportvoorzieningen. Het plein is een plek om te ontmoeten, te sporten en te bewegen voor mensen van 's Heeren Loo en voor mensen uit de omgeving. De gemeente Noordwijk zal voor de laatste doelgroep een programma maken buiten de tijden dat 's Heeren Loo het plein gebruikt. 

Volgens planning is het plein medio 2e kwartaal klaar.