Succesvolle kick-off Schuiftafeltennis in Deventer

Nieuws - Succesvolle kick-off Schuiftafeltennis in Deventer

We hebben er lang op moeten wachten, maar we zijn heel blij dat we zondag 7 november eindelijk van start konden. Bij gastvereniging TTV Swift in Deventer vond de officiële kick-off van het innovatieproject Schuiftafeltennis plaats.

Dit najaar gaan acht verenigingen als pilotclub actief aan de slag met de integratie van deze spelvorm die de afgelopen jaren verder is ontwikkeld, getest en geüniformeerd tot een volwaardige sport. Schuiftafeltennis richt zich op drie doelgroepen: sporters met een beperking, (jonge) jeugd en ouderen. De kick-off richtte zich op de groep sporters met een beperking/para-tafeltennis en werd afgetrapt met een korte presentatie van Marthijn van der Wal (algemeen projectleider) en Saskia Meijer (coördinator schuiftafeltennis voor de doelgroep para-tafeltennis).

Na deze informatieve start waren alle aanwezigen klaargestoomd voor het betreden van de zaal.De pilotverenigingen ontvingen de nieuwe schuifranden en spelmaterialen, ontwikkeld door partner Heemskerk Sport. Ook werden de nieuwe leskaarten overhandigd. Deze zijn voor het bredere publiek binnenkort te downloaden. Onder leiding van Lars Wildenborg en Annemarijn van Daalen werd er een uur lang fanatiek gespeeld door de aanwezige sporters, trainers/begeleiders en partners. Elke club kreeg één specifieke leskaart aangereikt om de rest van de middag mee aan de slag te gaan op een eigen schuiftafel. Op elke tafel werd een andere spelvorm uitgeprobeerd. De clubs waren erg enthousiast en gemotiveerd om te ontdekken wat schuiftafeltennis te bieden heeft. 

Samenwerkingsproject

Het project Schuiftafeltennis is een samenwerking tussen de Nederlandse Tafeltennis Bond, Johan Cruyff Foundation, MJ Tafeltennis, Heemskerk Sport en Dirk Kuyt Foundation.

Bekijk nu de speciale website over Schuiftafeltennis.