Organisatie - Ambassadeurs

Lidewij Welten werd vier keer Europees Kampioen Hockey, twee keer Wereldkampioen, won drie gouden medailles op de Olympische Spelen en één keer een zilveren. Daarnaast is ze in 2015 verkozen tot beste speelster van de wereld.

Lidewij is sinds 2015 ambassadeur van de Dirk Kuyt Foundation en haar topsportmentaliteit weet ze op mooie wijze in te zetten voor de sporters uit de doelgroep van de Dirk Kuyt Foundation.

Noah had 1 grote passie, voetbal. Had helaas, want zijn droom om profvoetballer te worden heeft hij moeten loslaten. 

In de zomer van 2017 gaat hij voor het eerst zonder zijn ouders op vakantie, met 2 vrienden vertrekt hij naar Indonesië. Tijdens een dagtrip op scooters gaat het mis, hij komt met een harde klap tegen een boom aan. Een compartimentsyndroom is het gevolg. Medisch gezien zou dit makkelijk op te lossen zijn, echter is er geen adequate zorg. Uiteindelijk wordt zijn leven gered in Singapore, waar ze een deel van zijn been amputeren. 

Terug in Nederland pakt hij zijn leven op en een half jaar na de amputatie rent hij weer. 

Zijn droom: een medaille behalen op de Paralympische Spelen in 2024 en de snelste bladerunner worden. 

Sporten was altijd al een rode draad in het leven van Barbara van Bergen. Ooit topatlete, maar bij een motorongeluk liep zij een dwarslaesie op. Tijdens het revalideren kwam zij in aanraking met rolstoelbasketbal en kreeg zij hiervoor de A-status. Tijdens de Paralympische Spelen in Rio sleepte ze haar tweede bronzen Paralympische medaille binnen.

Naast oud-aanvoerster van het Nederlands rolstoelbasketbalteam is zij nu ook zit-skister. Haar doel is om als eerste Nederlandse Paralympische Sporter een medaille te halen op zowel de Zomer- als de Winterspelen.

Samen met Barbara wil de Dirk Kuyt Foundation topsport voor mensen met een beperking breder op de kaart zetten. Barbara heeft kennis en ervaring met de drempels die je tegenkomt wanneer je topsport wilt bedrijven binnen het aangepast sporten. Uiteraard is zij een groot voorbeeld voor (top)sporters met een beperking.

Jens is als profvoetballer begonnen bij ADO Den Haag, vervolgende zijn carrière bij FC Utrecht en kende zijn grootste successen bij Feyenoord. Met Feyenoord won hij de KNVB-Beker (2016, 2018) en de landstitel (2017). In het seizoen 2022-2023 keert hij na acht seizoenen Rotterdam terug naar FC Utrecht. 

Jens: “Ik ben ambassadeur van de Dirk Kuyt Foundation geworden, omdat ik het leuk vind om iets terug te doen voor de maatschappij. Het streven van de Foundation om mensen met een beperking ook te laten genieten van sport, spreekt mij erg aan.”

Pim (8 april, 1994)  is te vroeg geboren, waardoor hij hersenbeschadiging heeft opgelopen en een lichamelijke beperking heeft. Deze handicap is: cerebrale parese, ook wel spasme genoemd.  Dit wil zeggen dat hij spastisch is in zijn onderlichaam en niet goed kan lopen. Hij is erg gedreven in het zitskiën, handbiken en rollen, maar vindt het ook erg belangrijk dat andere mensen met een beperking gaan sporten en dat mensen zonder beperking een ander beeld krijgen van invalide personen. Als spreker wil hij daarom  zijn gedrevenheid en ervaringen in het hebben van een handicap graag overbrengen. Nieuwsgierig naar zijn verhaal? Kijk op zijn website.

Pim: “Het is voor mij een hele eer om mijn passie te mogen delen met en voor de doelgroep van de Dirk Kuyt Foundation en daar dan ook nog eens mijn verhaal bij mag gebruiken om anderen te kunnen motiveren.”