Organisatie - Ambassadeurs

Lidewij Welten werd vier keer Europees Kampioen Hockey, twee keer Wereldkampioen, won twee gouden medailles op de Olympische Spelen en één keer een zilveren. Daarnaast is ze in 2015 verkozen tot beste speelster van de wereld.

Lidewij is sinds 2015 ambassadeur van de Dirk Kuyt Foundation. Jaarlijks is ze fanatiek supporter van de deelnemers van het Dirk Kuyt Foundation Running Team bij de City Run Rotterdam. Met haar enthousiasme haalt ze ook de laatste deelnemer over de streep. Haar topsportmentaliteit weet ze op mooie wijze in te zetten voor de sporters uit de doelgroep van de Dirk Kuyt Foundation.

Glenn Nugteren is 20 jaar en laat met zijn danskwaliteiten zien dat niets onmogelijk is.

Samen met Glenn wil de Dirk Kuyt Foundation dansen voor mensen met een beperking een podium bieden. Hierbij valt te denken aan het geven van workshops, het geven van demonstraties en het mogelijk maken van shows. Dit alles met als doel om de doelgroep Sport & Fun te laten beleven, en talenten in zichzelf te herkennen.

Daarnaast is Glenn een inspirerende spreker. Vanuit eigen kennis en ervaring is hij in staat om een voorbeeld te zijn voor de doelgroep. Zijn eigen beperking weerhoudt hem er niet van om ‘normaal’ te functioneren binnen de maatschappij.

Sporten was altijd al een rode draad in het leven van Barbara van Bergen. Ooit topatlete, maar bij een motorongeluk liep zij een dwarslaesie op. Tijdens het revalideren kwam zij in aanraking met rolstoelbasketbal en kreeg zij hiervoor de A-status. Tijdens de Paralympische Spelen in Rio sleepte ze haar tweede bronzen Paralympische medaille binnen.

Naast oud-aanvoerster van het Nederlands rolstoelbasketbalteam is zij nu ook zit-skister. Haar doel is om als eerste Nederlandse Paralympische Sporter een medaille te halen op zowel de Zomer- als de Winterspelen.

Samen met Barbara wil de Dirk Kuyt Foundation topsport voor mensen met een beperking breder op de kaart zetten. Barbara heeft kennis en ervaring met de drempels die je tegenkomt wanneer je topsport wilt bedrijven binnen het aangepast sporten. Uiteraard is zij een groot voorbeeld voor (top)sporters met een beperking.

Jens is als profvoetballer begonnen bij ADO Den Haag, vervolgende zijn carrière naar  FC Utrecht en tot op heden speelt bij Feyenoord. Met Feyenoord won hij de KNVB-Beker (2016, 2018) en de landstitel (2017).

Jens: “Ik ben ambassadeur van de Dirk Kuyt Foundation geworden, omdat ik het leuk vind om iets terug te doen voor de maatschappij. Het streven van de Foundation om mensen met een beperking ook te laten genieten van sport, spreekt mij erg aan.”

Peter is oud-speler van het Nederlands CP team. CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. Peter werd met dit team vijfde op de Paralympische Spelen in Londen 2012, tweede op het EK 2014 in Portugal en vierde op de Paralympische spelen in Rio 2016.

Peter: ‘Mijn doel bij de Dirk Kuyt Foundation is om veel aanwezig te zijn bij evenementen. Tijdens deze evenementen wil ik vooral jonge sporters met een beperking met mijn verhaal stimuleren/inspireren om te gaan sporten en te laten zien wat sport je allemaal kan brengen.’

Pim (8 april, 1994)  is te vroeg geboren, waardoor hij hersenbeschadiging heeft opgelopen en een lichamelijke beperking heeft. Deze handicap is: cerebrale parese, ook wel spasme genoemd.  Dit wil zeggen dat hij spastisch is in zijn onderlichaam en niet goed kan lopen. Hij is erg gedreven in het zitskiën, handbiken en rollen, maar vindt het ook erg belangrijk dat andere mensen met een beperking gaan sporten en dat mensen zonder beperking een ander beeld krijgen van invalide personen. Als spreker wil hij daarom  zijn gedrevenheid en ervaringen in het hebben van een handicap graag overbrengen. Nieuwsgierig naar zijn verhaal? Kijk op http://www.pimbrouwers.nl/.

Pim: “Het is voor mij een hele eer om mijn passie te mogen delen met en voor de doelgroep van de Dirk Kuyt Foundation en daar dan ook nog eens mijn verhaal bij mag gebruiken om anderen te kunnen motiveren.”