Schuiftafeltennis

project schuiftafeltennis

De tafeltennissport biedt met fun, wedstrijdsport en topsport een scala aan variaties waardoor een ieder zich kan ontwikkelen. Paratafeltennis is voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijk beperking voor wie geldt dan hun beperking invloed heeft op hun spelniveau en/of tafeltennisbeleving. De afgelopen jaren ziet de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB) dankzij initiatieven en productinnovaties de mogelijkheden van schuiftafeltennis enorm groeien. Deze nieuwe beweegvorm, waarbij de bal rollend naar elkaar wordt overgespeeld zonder netje, geeft een grote doelgroep de kans ook tafeltennis te beoefenen. 

De Dirk Kuyt Foundation steunt de NTTB in haar plannen om hiervoor een competitie op te zetten. Gedurende 2021 wordt er een pilot gedraaid bij diverse verenigingen in het land.  Door middel van materialen, workshops, werkdocumenten, promotiemateriaal en een communicatieplan worden verenigingen en leden gestimuleerd bij de implementatie van het schuiftafeltennis. 

In 2022 wordt gestreefd naar een lokale en regionale competitie om ook voor deze doelgroep de spelvorm uitdagender te maken. 

Website Schuiftafeltennis