December 2020

Sporter van de maand - December 2020

Jolanda van Leeuwen

Leeftijd: 51 jaar

Haar sporten: o.a. skiën, hardlopen en duiken

Jolanda skiet al sinds haar 16e. Ze heeft meegedaan aan internationale wedstrijden. Skiën doet ze samen met haar guide, want Jolanda is slechtziend. Ze werd met deze visuele beperking geboren. Ze ziet slechts 5 % en maakt in het dagelijks leven gebruik van een taststok. Voor Jolanda is het glas half vol. Ze denkt in mogelijkheden, ondanks haar beperking.

Ze traint al een aantal jaren bij een reguliere skiclub, met andere woorden Jolanda traint met skiërs zonder beperking. De club en haar teamgenoten gaan daar heel positief mee om. Ze voelt zich er prima op haar plek. Naast skiën haalt Jolanda veel plezier en voldoening uit hardlopen. Ze doet dat regelmatig met een buddy via Running Blind. In 2019 deed zij als hardloper in een team van 8 lopers en 4 fietsers mee aan de Roparun!

Een andere passie van Jolanda is duiken. Ze kan intens genieten van de wereld onder water, van de gewichtloosheid en van de rust om haar heen. Verder wandelt, zwemt en fietst (tandem) ze graag. Kortom, Jolanda is een liefhebber van sport en bewegen en houdt van een uitdaging.