December 2021

Sporter van de maand - December 2021

Rob van der Eijk

Leeftijd: 35 jaar

Zijn sporten: boccia en huifbed rijden

Rob speelt al boccia sinds zijn 13e. Vele jaren deed hij dat op internationaal niveau. Hij maakte verre reizen voor grote toernooien, o.a. naar Christchurch in Nieuw Zeeland. Rob is ernstig beperkt door een hersenbloeding bij zijn geboorte. Door al zijn hobby’s en bezigheden leeft hij een gevarieerd leven. 

Bo is zijn trouwe hond, die helaas niet bij hem kan wonen, maar waar Rob wel vaak en met plezier voor zorgt. Twee keer per week gaat Rob naar de dagbesteding, waar hij computerwerk doet. Hij luistert graag naar muziek en vindt het leuk om naar de bioscoop te gaan. Regelmatig wordt een ritje met de rolstoelfiets gemaakt. Rob kijkt graag naar sport op tv. Tot voor kort ging hij regelmatig naar het Goffertstadion om bij de wedstrijden van zijn geliefde club NEC te zijn.

Zo nu en dan maakt Rob een rit op paarden: huifbed rijden. Dat is een speciale manier van paardrijden voor mensen met een ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperking, waarvoor gewoon op het paard zitten niet mogelijk is.

Tijdens alle trainingen en wedstrijden is Rob’s onmisbare en gewaardeerde assistente aan zijn zijde. Zijn wens is om weer terug te komen op zijn oude, hoge spelniveau in zijn klasse BC3. Deze enthousiaste en fanatieke boccia-speler kon rekenen op een bijdrage van de Dirk Kuyt Foundation voor nieuwe materialen. Rob, wij wensen je veel bocciasucces en -plezier!