Juni 2021

Sporter van de maand - Juni 2021

Ashley Hoek

Leeftijd: 11 jaar

Haar sport: Frame Running

Ashley is, ondanks haar beperkingen, een heel vrolijk meisje. Ze is lief, spontaan, nieuwsgierig en lacht veel. Ze werd 7 weken te vroeg geboren en heeft voor haar geboorte een hersenbloeding gehad. Toen ze 3 jaar was, heeft ze een zware hersenoperatie gehad die ervoor zorgde dat ernstige epilepsie onder controle kwam.

Sinds een paar jaar doet ze aan Frame Running. Gezien haar beperkingen was het niet eenvoudig om een passende sport voor Ashley te vinden. Eerst heeft ze gezwommen, maar daarbij had ze veel hulp nodig. Frame Running kan ze zelfstandig en bovendien doet ze dat met enorm veel plezier! 

Wat Ashley ook graag en vaak doet, is fietsen op haar zogenaamde duofiets met haar moeder of vader. Op deze aangepaste fiets zit je niet achter elkaar, maar naast elkaar. Dat zorgt voor beweging en gezelligheid ineen.

De Dirk Kuyt Foundation leverde een financiële bijdrage aan haar Framerunner. Wat is Ashley trots op haar nieuwe Framerunner én om Dirk Kuyt Foundation Sporter van de maand juni te zijn!