November 2021

Sporter van de maand - November 2021

Ivar van Rijt

Leeftijd: 15 jaar

Zijn sport: rolstoeltennis, rolstoelbasketbal en para-ijshockey

Ivar hoopt dit jaar zijn mavo-diploma te behalen. Daarna wil hij graag een sportopleiding gaan doen. Hij speelt rolstoeltennis met de talentengroep van de KNLTB. Daarnaast traint hij bij zijn eigen club, Dash'35, en speelt hij competitie met lopende leeftijdgenoten. Sinds vier jaar speelt Ivar ook rolstoelbasketbal. Hij doet dat bij de Nederlandse Basketball Bond én bij zijn eigen vereniging Rotterdam Basketbal. 

Toen Ivar nog lopend kon sporten, deed hij aan atletiek waar vooral de cross en veldloop bij hem favoriet waren. Sinds vier jaar maakt hij gebruik van een rolstoel. Er is nog geen duidelijkheid over de oorzaak van de pijn en het krachtverlies in zijn benen. Ivar laat zich er niet door beperken. Naast tennis en basketbal speelt deze sportfanaat sinds kort ook nog para-ijshockey. Dit is een nog onbekende sport in Nederland. Er zijn nog te weinig spelers voor een competitie. Af en toe speelt Nederland, waaronder Ivar, tegen teams in Europa. 

De Dirk Kuyt Foundation ondersteunde hem financieel bij de aanschaf van zijn nieuwe sportrolstoel. Ivar wil heel graag het hoogste niveau in de sport bereiken. Wij wensen hem veel plezier en succes om dat doel te bereiken!