Joey Lie #5

Talenten - Joey Lie #5

WK Para Badminton

Het WK Para-Badminton werd gehouden in Basel (Zwitserland) van 20 t/m 25 augustus. Op dit toernooi speelde ik alleen het single toernooi mee. Het reguliere WK Badminton werd ook gehouden op diezelfde plaats en tijd. Dus dat was wel echt speciaal!

Ik zat in een poule van vier, met daarin de huidige wereldkampioen uit Engeland, een Indiër die 9e staat op de wereldranglijst en een onbekende speler uit Kenia. Mijn eerste wedstrijd was gepland op de eerste dag van het toernooi. Ik mocht het opnemen tegen Kenia. Ik was helemaal gefocust voor die wedstrijd en had er heel veel zin in om te gaan knallen! Maar toen ik aan het wachten was in de wachtruimte voor de wedstrijd kwam de hoofdscheidsrechter naar mij toe en vertelde me dat de wedstrijd niet doorging.  De speler uit Kenia kwam niet opdagen, dus werd deze wedstrijd automatisch door mij gewonnen.

Ik vond het heel teleurstellend, maar ik moest mijn focus vasthouden voor de volgende wedstrijden want ik wist dat het zwaar ging worden. De volgende dag mocht ik tegen de huidige wereldkampioen uit Engeland. Ik was erg gespannen voor de wedstrijd, helaas heb ik niet mijn beste spel kunnen laten zien en verloor ik met 21- 6, 21-6. Het was erg balen, ik zat niet lekker in mijn vel tijdens de wedstrijd, waardoor ik te veel fouten maakte. Nu moest ik mijn laatste wedstrijd winnen om door de poulefase heen te komen.

Donderdag stond mijn laatste poulewedstrijd tegen India op het programma. Van tevoren wist ik dat het erg spannend zou kunnen worden. En dat was ook zo. Ik verloor mijn wedstrijd net met 22-20, 24-22. Dit was erg close, vooral omdat ik er eigenlijk een derde set uit had kunnen halen. Zelf was ik wel teleurgesteld dat ik niet had kunnen winnen, maar gelukkig kon ik wel terugkijken op een goede wedstrijd. Uiteindelijk was ik dus niet mijn poule doorgekomen.

Al met al ben ik tevreden met het resultaat, omdat ik in maart dit jaar een blessure opliep aan mijn knie en vijf maanden later gelukkig weer mee kon met het internationale niveau! Nadat mijn wedstrijden klaar waren heb ik kunnen kijken bij het reguliere WK, het is toch speciaal om deze spelers van dichtbij op zo'n hoog niveau te zien badmintonnen. Soms kom je ze tegen in de wandelgangen en kon ik een foto met ze maken wat echt heel tof was!

Nu mijn WK is afgelopen en het nieuwe seizoen eraan komt, ga ik mij focussen op de competitie en in oktober een internationaal toernooi spelen in Denemarken.