Joey Lie #6

Talenten - Joey Lie #6

Denmark Para-Badminton International

In mijn vorige blog schreef ik mijn ervaring over het WK in Basel. In oktober stond het volgende toernooi gepland. Dit toernooi werd gehouden in de stad Odense (Denemarken) van 15 t/m 20 oktober. Ik had een redelijk goede loting. Op dinsdag 15 oktober om 10.00 uur mocht ik aan de bak tegen de nummer 3 geplaatste Braziliaan.

Van tevoren wist ik dat het een hele goede tegenstander is omdat hij geen dwerggroei heeft, maar gewoon klein is, dus hij loopt veel soepeler dan mensen met een dwerggroei. Met veel spanning tijdens de wedstrijd maakte ik veel onnodige fouten en won hij de wedstrijd met 10-21, 5-21. 

Anderhalf uur later stond mijn 2e poulewedstrijd gepland tegen een jong iemand uit Denemarken. Online had ik al gezien dat dit zijn eerste toernooi was, maar je weet nooit wat je kan verwachten. Zo was er in 2015 iemand uit Malaysia die voor het eerst meedeed aan het WK en meteen het toernooi won. Ik had me dus ook goed voorbereid. 

Bij het inslaan merkte ik al dat hij de shuttle niet achterin kon krijgen, waardoor ik hem beter over het veld kon plaatsen. Ik won deze wedstrijd met 21-6, 21-11. Met nog 1 wedstrijd te gaan, kon ik mij bij winst plaatsen voor de laatste 16.

Donderdag 17 oktober mocht ik deze wedstrijd spelen tegen een tegenstander uit Servië. Ik wist dat we erg aan elkaar gewaagd waren. Mijn eerste set verloor ik nipt met 20-22. In de korte pauze van twee minuten na de 1e set had ik nog wat tactieken besproken met mijn coach. Hierdoor kon ik de 2e set naar mij toe trekken en won ik deze met 21-17! Omdat wij allebei 1 set hadden gewonnen, moest er een derde set worden gespeeld. Het ging de hele set heel gelijk op, en ik stond zelfs voor met een matchpoint, maar helaas kon ik het niet afmaken en verloor ik de wedstrijd met 23-25 na 40 minuten te hebben gestreden. Heel zuur om zo net aan te verliezen, maar gelukkig kon ik terugkijken op een goede wedstrijd.

Na mijn wedstrijd vertelde mijn coach dat zij ook heel tevreden was hoe ik had gespeeld. Uiteindelijk was ik niet door in mijn poule en was het toernooi afgelopen voor mij. 

Ik vind dat ik kan terugkijken op een goed gespeeld toernooi, maar er zijn zeker nog veel dingen waar ik aan moet gaan werken. Aankomende maanden heb ik geen internationale toernooien meer gepland staan en ga ik me vooral richten op de trainingen, de laatste competitiewedstrijden en eventuele reguliere toernooien in Nederland om mijn wedstrijdritme op peil te houden. 

Want volgend jaar staan weer veel internationale toernooien op het programma! ?

Tot snel!