Joey Lie #8

Talenten - Joey Lie #8

Voorbereiding op mijn eerste internationale toernooi van dit jaar!

Mijn competitieseizoen in Nederland was begin deze maand afgelopen. Zelf kan ik terugkijken op een redelijk seizoen. We zaten met vier heren in een team en dat betekende dat we veel moesten afwisselen per keer. Twee a drie heren zijn eigenlijk al genoeg voor een team. Maar doordat we met 4 heren in een team zitten speel je zelf ook minder wedstrijden, wat ik wel erg jammer vond.

Uiteindelijk zijn we als derde geëindigd. 

Over minder dan een maand heb ik mijn eerste buitenlandse toernooi van dit jaar. Het toernooi wordt gehouden van 10 t/m 15 maart in Alicante (Spanje). Ik speel daar alleen in het onderdeel single. Dat vind ik ook het leukste om te doen. Het toernooi zal beginnen in poulewedstrijden en daarna wordt het een afvalsysteem. Een afvalsysteem houdt in dat als je verliest je er meteen uitligt. Mijn doel is om op zijn minst uit mijn poule te komen. Het zal een sterk bezet toernooi worden, omdat iedereen nog de laatste punten wil gaan pakken voor de Paralympische Spelen. Helaas is de Paralympische Spelen 2020 niet meer haalbaar voor mij. Dit komt omdat ik geblesseerd raakte begin 2019, waardoor ik veel toernooien misliep voor de punten. 

Op 26 januari was de vierde Brownies&downieS sportdag in Den Haag. Ik was uitgenodigd om mee te doen met het beachvolleybal samen met Claire Petit, ook een talent van de Dirk Kuyt Foundation. Toen ik hoorde dat ik bij het beachvolleybal mocht meedoen, dacht ik wel even in het begin… oei dat net is NOG hoger dan bij badminton haha! Maar daar ging het niet om, de belangrijkste van die dag is dat de deelnemers van de sportdag het meeste plezier hebben! In het begin was ik wel een beetje te verlegen om ze aan te moedigen en mee te doen. Maar hoe langer ik met ze sportte hoe leuker en gezelliger het werd. Het is zo mooi om te zien hoe fanatiek ze zijn. Ik vond het jammer dat het maar twee uurtjes waren. Voor mijn part wou ik dit de hele dag! Ik heb een fantastische en een onvergetelijke dag gehad! Bedankt Dirk Kuyt Foundation! 

In mijn volgende blog zal ik jullie vertellen hoe ik heb gespeeld Spanje! 

Adios! ;)