Joey Lie #9

Talenten - Joey Lie #9

Toernooi afgelast en wat doe ik in quarantaine...?

Eigenlijk had ik in deze blog graag mijn ervaringen en misschien wel mijn overwinningen op het toernooi in Spanje willen vertellen aan jullie... Maar helaas werd het toernooi afgelast. Ik vond het heel teleurstellend, omdat dit het eerste toernooi van het jaar was. Twee dagen voor het toernooi half maart van start zou gaan kregen wij een mail dat het was afgelast vanwege de Corona uitbraak.

Stiekem zag ik het wel een beetje aankomen natuurlijk, maar ergens had ik nog de hoop dat het misschien door zou gaan. 

Een week later werd in Nederland de intelligente lockdown van kracht. Dat betekende dus ook voor mij dat het badmintonnen niet meer mogelijk was. Toch wel raar als je dagelijks op een badmintonveld staat en dan opeens niet meer. Ik probeer nu zoveel mogelijke oefeningen thuis te doen, want helaas zijn de sportscholen ook nog dicht. 

Dus wat doe ik in quarantaine? 

Ik probeer zoveel mogelijk mijn conditie op peil te houden thuis. Badminton is een binnensport en buiten gaat dat best lastig, omdat er veel wind is en dan gaat de shuttle heen en weer. Mijn vader heeft een garagebedrijf, waar het plafond best hoog is. Soms ga ik na sluitingstijd naar de garage om toch even een shuttle te slaan met hem om ook zo het racketgevoel erin te houden ?

Naast de dagelijkse oefeningen heb ik elke dag heel veel vrije tijd. In deze vrije tijd probeer ik nu allemaal dingen te doen waar ik normaal geen tijd voor heb.  Zoals koken, heel veel Netflix kijken en af en toe iets lekkers brengen naar mijn opa en oma. 

Ook werk ik twee dagen per week in het restaurant van mijn tante. Het is een Indonesisch restaurant en gelukkig is zij gewoon open, omdat ze aan bezorgen en afhalen doet. Mensen die in Amsterdam wonen hebben mij misschien weleens voorbij zien scheuren op mijn scooter tijdens een bezorging haha! 

Al met al hoop ik dat iedereen gezond is en zich aan de maatregelen blijft houden. We komen hier samen sterker uit! 

Stay safe!